UVJETI KUPNJE
Stranica www.greengirl.hr u vlasništvu je tvrtke Arca verde d.o.o., Ulica Ante Kovačića 17, Prudnice; 10291 Prigorje Brdovečko, Hrvatska; OIB: 59327691601; MB: 05469252.
Uvjeti kupnje sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između tvrtke Arca verde d.o.o. i kupca.
Kupac je svaka fizička ili pravna osoba koja posredstvom web stranice greengirl.hr naruči ili plaća barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Ako su kupac i primatelj narudžbe različite osobe, primateljem će se smatrati osoba kojoj se narudžba dostavlja na navedenu adresu.
Prodavatelj/posrednik u trgovini i izvršitelj usluga jest Arca verde d.o.o. sa sjedištem u Ulici Ante Kovačića 17, Prudnice; 10291 Prigorje Brdovečko, Hrvatska; OIB: 59327691601; MB: 05469252 (u daljnjem tekstu Prodavatelj).

Korištenjem stranice greengirl.hr prihvaćate da sva komunikacija teče elektroničkim putem te da sve obavijesti, sporazumi i ostale informacije zadovoljavaju pravne okvire kao da su primljeni u pisanom obliku.

POSLOVNA SPOSOBNOST
Prihvaćanjem Uvjeta prodaje Kupac potvrđuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja, a putem web trgovine.

NARUDŽBA
Ugovor o kupnji na daljinu smatra se sklopljenim kada Kupac odabere proizvod, ispuni obavezna polja prilikom predaje narudžbe te odabere način plaćanja. Nakon što zaprimimo vašu narudžbu dobit ćete povratni e-mail s potvrdom o uspješno obavljenoj narudžbi odnosno kupnji, što ovisi o odabranom načinu plaćanja. Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, Prodavatelj isporučuje u najkraćem mogućem roku. Za proizvode koji su u pretprodaji rokovi dostave posebno su definirani.

REGISTRACIJA
Putem greengirl.hr možete kupovati proizvode kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Registracija vam omogućava bržu narudžbu jer neće biti potrebno svaki put unositi obavezne podatke i način plaćanja.

CIJENE
Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama s uključenim PDV-om. U cijene proizvoda nije uključena cijena dostave, a obračunat će se prilikom završetka kupnje. Troškovi dostave navedeni su u rubrici Dostava.
AKCIJSKE CIJENE vrijede isključivo u periodu akcije. Odgoda slanja ili preuzimanja proizvoda na akciji moguća je isključivo ako su proizvodi plaćeni unaprijed. Rezervacija za vrijeme akcije nije moguća, nakon isteka akcije svi će artikli imati redovnu cijenu.

FOTOGRAFIJE I OPISI
Fotografije i opisi pojedinih proizvoda ne moraju biti identični. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

POVRAT I ZAMJENA
Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:
• ako je isporučena roba koja nije naručena
• ako je isporučena roba koja ima grešku
• ako roba ima oštećenja koja nisu nastala u transportu.
U slučaju opravdanog prigovora kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.
Kako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje ako je bila otpečaćena nakon dostave, kupac ne može raskinuti ugovor i vratiti ispravnu, valjanu robu. (Zakon o zaštiti potrošača, članak 79., stavak 5.).

RASKID UGOVORA
Kupac može otkazati narudžbu, ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je Kupac primio proizvod.
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, morate nas o toj odluci obavijestiti prije isteka roka, i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.
Ako jednostrano raskinete ugovor, bez odgađanja vratit ćemo novac koji smo od vas primili, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali natrag.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Robu vratite u roku od najviše 14 dana na našu adresu: Arca verde d.o.o., Ulica Ante Kovačića 17, Prudnice; 10291 Prigorje Brdovečko.
Izravne troškove povrata robe Kupac snosi sam.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

NEMOGUĆNOST ISPORUKE
U slučaju nemogućnosti isporuke proizvoda zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihi Prodavatelj će pismeno obavijestiti Kupca, koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li otkazati narudžbu, Prodavatelj će Kupcu vratiti uplaćeni novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana otkako je nastupilo zakašnjenje, uvećano za propisanu kamatnu stopu.
Odredba se ne odnosi na proizvode koji se naručuju u pretprodaji, a za koje je rok isporuke posebno definiran.
U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neke naručene artikle ne možemo isporučiti odnosno da su neki od artikala iz ponude potpuno ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih artikla kupac će o tome biti obaviješten prije isporuke robe e-mailom ili telefonom.

PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA
U slučaju da nam radi realizacije narudžbe šaljete osobne informacije kao što su vaša adresa, telefonski broj, adresa elektroničke pošte i slične identifikacijske informacije, sve podatke čuvat ćemo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.
Najstrože je zabranjeno korištenje i upisivanje tuđih osobnih podataka!
Vaše podatke nećemo javno dijeliti ni ustupati trećim osobama, nećemo ih učiniti dostupnima javnosti i služit će za zaštitu i u svrhu našeg poslovanja.
Vaše osobne podatke možemo iskoristiti da bismo vas povremeno obavijestili o novostima i promjenama koje se tiču naših usluga i poslovanja.
Zadržavamo pravo da dobivene informacije i kontakt-podatke ustupimo lokalnim i međunarodnim zakonodavnim službama ako to bude potrebno.

PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE STATISTIČKIH PODATAKA
Svaki put kada posjetite našu stranicu prikupljamo tehničke podatke koji se odnose na računalo s kojeg pristupate stranici. Te tehničke informacije uključuju informacije kao što su IP adresa vašeg računala, operativni sustav koji koristite, web preglednik koji koristite za posjet našim stranicama, tko je vaš internet-provider, URL lokaciju s koje dolazite i URL lokaciju na koju ste otišli s naše stranice, te vrijeme koje ste proveli na našoj stranici. Te informacije rabimo kako bismo bolje razumjeli kako se naša internet-stranica koristi.
Zadržavamo pravo da neke od tih informacija podijelimo s našim poslovnim partnerima ili objavimo u javnosti. Informacije koje bismo mogli prikazati u javnosti ili našim poslovnim partnerima neće sadržavati osobne podatke ni podatke na temelju kojih bi vas netko mogao kontaktirati ili identificirati.

PRIMJEDBE, PRIGOVORI I ŽALBE
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac može pisane prigovore poslati na e-mail info©greengirl.hr. Na sve primjedbe i prigovore Arca verde d.o.o. odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.

RJEŠAVANJE SPOROVA
Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta Prodavatelja.

KUPNJOM PROIZVODA KUPAC PRIHVAĆA UVJETE POSLOVANJA
Arca verde d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.